Profaan en Devoot

van Basiliek tot Balzaal

Camerata Deventer o.l.v. Gerard Keilholtz

In het nieuwe programma van Camerata Deventer staat het thema 'Profaan en Devoot' centraal met als ondertitel 'Van Basiliek tot Balzaal'.

Muziek was in de zestiende eeuw net zo belangrijk en net zo alomtegenwoordig als nu. Niet alleen in de kerk, maar ook in het dagelijks leven en bij feestelijke gelegenheden. En omdat ook buiten de kloosters meer gelezen en geschreven werd, is deze muziek bewaard gebleven.

In dit programma verkent Camerata Deventer de kerkelijke en muziek van de zestiende eeuw. Muziek uit protestant Engeland en katholiek Italië. We combineren dit programma met muziek uit de twintigste en éénentwintigste eeuw. Veelal geïnspireerd op oude muziek. Maar met moderner harmonieën en tempo. Met werken van componisten zoals Byrd, Gibbons, Tomkins, Lassus en Palestrina maar dus ook van Gjeilo, Jenkins, Duruflé en ook Górecki. Zo zingen we uit de bekende ‘Quatres Motets’ van Duruflé het ‘Tantum ergo’ en ‘Ubi caritas’ het onbekendere Poolse werk ‘Broad Waters’ van Gorécki.

Het koor heeft bij de korendag in september ter gelegenheid van 1250 jaar Deventer het thema ‘Water’ centraal gesteld. Zowel Deventer als Zwolle en Kampen hebben de rivier de IJssel gemeen. Als Hanzesteden werd veel gehandeld met de steden van het Hanzeverbond. Zo ook met Danzig (Gdansk). Zodoende viel de keus op de Poolse composities van Górecki. Als contrast met de compositie van de renaissance componist Palestrina ‘super flumina Babylonis’ naar psalm 137.


Uitvoeringen:

zondag 2 december 2018 om: 19:30 uur
Kloosterkerk Nieuw Sion
Vulikerweg 6, 7431 PJ Diepenveen

Informatie

Meer informatie over de organisatie van deze uitvoering
Genoeg kaarten beschikbaar

Pagina's
Bezoeker
Deze website is al door 14175 bezoekers bekeken!
Als u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft kunt u hier


Privacy verklaring
Lees hier ons Privacy verklaring over hoe wij omgaan met de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
Contact-gegevens
Mailadres:
info@camerata-deventer.nl

Postadres:
Van Hetenstraat 29
7415 TS Deventer
KvK-nummer:
68272596

Bank-rekening:
NL 74 INGB 0007 7133 89
Copyright 2018 Camerata DeventerDeze website is ontwikkeld door: