Koor voor gevorderde amateurs in Deventer zoekt zangers
Begin mei start Camerata Deventer met een nieuw programma met de titel 'Water'. Camerata Deventer streeft ernaar om koormuziek voor kleine bezetting op een hoog niveau in te studeren en uit te voeren. Het richt zich daarbij op oude (polyfonie tot renaissance) en nieuwe (twintigste eeuws en nieuwer) koormuziek. Momenteel bestaat het koor uit bijna twintig gevorderde amateurs in evenwichtige verdeling over vier stemgroepen en een ervaren dirigent, Gerard Keilholtz. De beoogde omvang van het koor is zestien tot twintig leden. Camerata Deventer repeteert wekelijks op de maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het parochiehuis van de Broederenkerk (Broederenstraat 18).

Het repertoire bestaat vooralsnog uit zowel koormuziek uit de Renaissance periode als Moderne koormuziek. U kunt daarbij denken aan de Nederlandse polyfone school en tijdgenoten met componisten als Josquin, Palestrina, Lassus, Schütz, Monteverdi, Sweelinck, Tallis, Gibbons, Byrd en moderne componisten uit de vorige en deze eeuw als Taverner, Jenkins, Pärt, Lauridsen, Rutter, Whitacre en vergelijkbare tijdgenoten.
Meer over ons en ons repertoire vindt u op de pagina

Gerard Keilholtz dirigeert Camerata Deventer. Meer informatie over zijn achtergrond en andere activiteiten vindt u op de pagina

Camerata Deventer is nog op zoek naar gevorderde amateur zangers vooral sopranen, tenoren en bassen. Van de koorleden wordt verwacht dat zij thuis de noten instuderen, zodat op de repetitie gelijk gewerkt kan worden aan koorbalans, intonatie, frasering, dynamiek, tempo en interpretatie. Voor alle leden is een stemtest vereist. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via aanmelden@camerata-deventer.nl.


Wilt u eens komen kijken, luisteren of meezingen? Kijk dan op de pagina of neem contact op met ons bestuur (vul hiervoor onderaan de pagina het contactformulier in).
Actueel
Zondag 16 september 2018 12:00-18:00 uur
Korenfestival Worp plantsoen
Worp Plantsoen
De stichting Muziekkoepel Nering Bögel Worpplantsoen organiseert een korenfestival op zondag 16 september van 12:00 uur tot 18:00 uur in het Worpplantsoen.

Veel koren vanuit de gemeente Deventer, waaronder Camerata, doen hieraan mee en presenteren zich met eigen optredens.
Een specifiek element in het festival is een speciaal, door Karel Tadema, gecomponeerd lied dat ‘1250 jaar Deventer’ bejubelt en dat door de deelnemende koren met zo'n 1250 stemmen en een groot orkest wordt uitgevoerd.

Zaterdag 1 december 2018 15:30-16:20 uur
Concert programma Water
O.L.V. Basiliek (Peperbus), Zwolle
In het nieuwe programma van Camerata Deventer staat het thema 'Water' centraal. We zijn op zoek gegaan naar uitdrukking voor de verschillende facetten van water in verschillendeu a-capella werken in de koormuziek door de eeuwen heen.

In 2018 vieren we dat Deventer (ongeveer) 1250 jaar bestaat omdat de monnik Lebuinus in 768 de IJssel overstak en er een kerk stichtte.
De rivier is een barrière tegen indringers, maar ook de brenger van verandering. Ze is een levensader, maar soms ook een bedreiging. Water is een bron van leven, beweging en verandering voor mens en dier. Ze is tegelijk een roofdier en een voedster.

Op het programma zoals gebruikelijk ‘water’-muziek van oude en nieuwe meesters. Met werken van componisten zoals Phillips, Byrd, Guerrero, Arbeau, Attaingnant en Palestrina maar dus ook van Gjeilo, Jenkins, Duruflé en ook Górecki. Zo zingen we het bekende ‘Belle qui tiens ma vie’ en ‘Tourdion’ naast het onbekendere Poolse werk ‘Broad Waters’.

Er is een uitgangscollecte ter bestrijding van de onkosten; richtbedrag minimaal € 5,- p.p..


Facebook
Pagina's


Bezoeker
Deze website is al door 11662 bezoekers bekeken!
Als u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft kunt u hier


Privacy verklaring
Lees hier ons Privacy verklaring over hoe wij omgaan met de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
Contact-gegevens
Mailadres:
info@camerata-deventer.nl

Postadres:
Van Hetenstraat 29
7415 TS Deventer
KvK-nummer:
68272596

Bank-rekening:
NL 74 INGB 0007 7133 89
Copyright 2018 Camerata DeventerDeze website is ontwikkeld door: