Welkom bij Camerata Deventer
Camerata Deventer streeft ernaar om koormuziek voor kleine bezetting op een hoog niveau in te studeren en uit te voeren. Het richt zich daarbij op oude (polyfonie tot renaissance) en nieuwe (twintigste eeuws en nieuwer) koormuziek. Momenteel bestaat het koor uit zestien gevorderde amateurs in verdeling over vier stemgroepen en een ervaren dirigent, Gerard Keilholtz. De beoogde omvang van het koor is zestien tot twintig leden. Camerata Deventer repeteert wekelijks op de maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het parochiehuis van de Broederenkerk (Broederenstraat 18).

Het repertoire bestaat vooralsnog uit zowel koormuziek uit de Renaissance periode als Moderne koormuziek. U kunt daarbij denken aan de Nederlandse polyfone school en tijdgenoten met componisten als Josquin, Palestrina, Lassus, Schütz, Monteverdi, Sweelinck, Tallis, Gibbons, Byrd en moderne componisten uit de vorige en deze eeuw als Taverner, Jenkins, Pärt, Lauridsen, Rutter, Whitacre en vergelijkbare tijdgenoten.
Meer over ons en ons repertoire vindt u op de pagina

Gerard Keilholtz dirigeert Camerata Deventer. Meer informatie over zijn achtergrond en andere activiteiten vindt u op de pagina

Camerata Deventer is nog op zoek naar gevorderde amateur zangers vooral tenoren en bassen. Van de koorleden wordt verwacht dat zij thuis de noten instuderen, zodat op de repetitie gelijk gewerkt kan worden aan koorbalans, intonatie, frasering, dynamiek, tempo en interpretatie. Voor alle leden is een stemtest vereist. Kom dus luisteren naar de concerten en meld je aan als je wilt meezingen. Dan krijg je als lid je toegangskaartje vergoed. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via aanmelden@camerata-deventer.nl.


Wilt u eens komen kijken, luisteren of meezingen? Kijk dan op de pagina
Binnenkort
Actueel
Zaterdag 21 december 2019 15:30-16:30 uur
Kerstconcert
Broederenkerk
Camerata brengt op de zaterdag na het Dickensfestival in de Broederenkerk een programma met niet alleen christmas carols, maar ook met muziek uit de ons omringende landen én uit Nederland.

Van de bekende carols zingen wij ‘ See amid the winter’s snow; Joy to the world; A sound of angels; Hail blessed virgin Mary en Gabriel's message.
Uit Nederland drie oud -Nederlandse kerstliederen, bewerkt door Louis Toebosch, vier Franse noëls, van Bach 2 koralen en twee Latijnse motetten van Hassler en Isaac.
Natuurlijk mag van John Tavener’s ‘The Lamb’ niet ontbreken.

De toegang is vrij, bij de uitgang een collectemandje voor uw vrijwillige bijdrage. Wij dachten aan € 5 p.p.

Van harte welkom op zaterdag 21 december om 15:30 uur


Bekijk ook onze Facebook-pagina en Like ons
Pagina's


Bezoeker
Deze website is al door 8140 bezoekers bekeken!
Als u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft kunt u hier


Privacy verklaring
Lees hier ons Privacy verklaring over hoe wij omgaan met de Algemene Verordening Persoonsgegevens.
Contact-gegevens
Mailadres:
info@camerata-deventer.nl

Postadres:
Davosstraat 18
7412 VK Deventer
KvK-nummer:
68272596

Bank-rekening:
NL 74 INGB 0007 7133 89
Copyright 2019 Camerata DeventerDeze website is ontwikkeld door: onderdeel van: